Bekijk hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Hoe werkt EVC?

In een regulier EVC-traject vergelijk je jouw werkervaring met de eisen van een bepaalde opleiding. Het traject begint met een intake, waarin we zoeken naar een opleiding die het beste past bij jouw werkervaring.

Vervolgens verzamel je bewijsmateriaal om te laten zien dat je over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden beschikt. Daarna komt er een assessor bij je langs op je werkplek om te beoordelen of je portfolio overeenkomt met de realiteit. Als alles in orde is, krijg je een ervaringscertificaat.

Speciaal voor de erkenning van installateurs is er een EVC-traject voor deze branchestandaard. Het proces is hetzelfde als bij een regulier EVC-traject.

Wil je EVC doen voor een mbo-opleidingsstandaard in de techniek, dan kun je een EVC Sprint-traject volgen. Hierin wordt je veel werk uit handen genomen.

Lees meer over de werking van EVC

Hoe lang duurt een EVC-traject?

Gemiddeld duurt een regulier EVC-traject zo’n 4 maanden. Het EVC Sprint-traject duurt ongeveer een maand.

Voor wie is EVC?

EVC is geschikt voor iedereen die in ieder geval 3 jaar werkervaring heeft, maar geen bijpassend diploma.

Op welk niveau kan ik EVC doen?

EVC Dienstencentrum biedt EVC-trajecten aan op mbo-niveau 2, 3 en 4 en voor de branchestandaard werkverantwoordelijke installaties. Die branchestandaard staat ongeveer gelijk aan niveau 4. Bekijk welke kwalificatiedossiers we op dit moment aanbieden.

Hoe krijg ik een diploma?

Als je EVC hebt gedaan voor een mbo-opleidingsstandaard, kun je jouw ervaringscertificaat laten verzilveren bij de examencommissie van een ROC. Zij beoordelen het certificaat en bepalen wat er nog moet gebeuren om een diploma te krijgen.

Meer over verzilveren.

Hoe zit het met keuzedelen?

Als je jouw Ervaringscertificaat wilt gaan verzilveren, is het verstandig om keuzedelen alvast mee te nemen in jouw EVC-traject. Als je dit niet doet, moet je er bij het ROC scholing voor volgen tijdens het verzilverproces.

We hebben opdrachten ontwikkeld voor 5 keuzedelen die veel gekozen worden. Als je deze goed afrondt wordt het resultaat meegenomen in jouw ervaringscertificaat.

Meer over keuzedelen.

Wat is het vakbekwaamheidsbewijs?

Het vakbekwaamheidsbewijs is een document waarmee je het EVC-traject kunt bekronen. In het vakbekwaamheidsbewijs staat waarvoor je vakbekwaam bent. Je kunt werkgevers ermee laten zien dat je meer kunt dan je diploma’s bewijzen.

Meer over het vakbekwaamheidsbewijs

Werken jullie alleen in Groningen?

Nee. Ons kantoor staat in Groningen, maar we werken door het hele land. Je hoeft dus niet naar Groningen te komen voor een intake of assessment.

Stond jouw vraag er niet tussen?

Of wil je toch meer informatie? Of een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.