Nieuws

EVC trajecten gesubsidieerd in Sectorplan Plus - Zorg en Welzijn

Gepubliceerd: Donderdag 01 februari 2018 | Nieuwsberichten

Werkgevers in Zorg en Welzijn konden van 22 november tot en met 5 december 2017 intekenen op het SectorplanPlus. Met deze meerjarige subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kunnen werkgevers in Zorg en Welzijn een extra impuls geven aan opleidingsinspanningen.

Lees verder

Tekort aan professionele peuterleid(st)ers verwacht: dankzij EVC kunnen vrijwilligers versneld worden omgeschoold tot beroepskracht

Gepubliceerd: Donderdag 23 juni 2016 | Nieuwsberichten

Vanaf 1 januari 2018 gelden nieuwe kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen. Zij moeten dan voldoen aan de Wet kinderopvang, wat gevolgen heeft voor de inzet van personeel en vrijwilligers. Peuterspeelzalen zijn vanaf dat moment verplicht om op een groep van zestien kinderen twee professionele peuterleiders in te zetten. Vrijwilligers mogen niet langer worden ingezet om te voldoen aan deze beroepskracht-kindratio. Hier ligt echter een mooie kans om vrijwilligers via een EVC-procedure versneld om- of bij te scholen tot gediplomeerd peuterleiders.

Lees verder

Persbericht: Succesvolle pilot in technische installatiebranche bewijst waarde ECVET-methodiek voor Nederlandse arbeidsmarkt

Gepubliceerd: Dinsdag 07 juni 2016 | Nieuwsberichten

De ECVET-methodiek (European Credit system for Vocational Education and Training) – een nieuw systeem voor het valideren van werkervaring en leerresultaten – is met succes toegepast voor werknemers in de technische installatiebranche. In een geslaagde pilot hebben OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, en ITN Installatietechniek de toegevoegde waarde van ECVET aangetoond. Daarmee is de pilot een belangrijke stap in de implementatie van de ECVET-methodiek in Nederland. De pilot is mede gefinancierd door OTIB en ITN en mogelijk gemaakt door het Nederlands Partnerschap Leven Lang Leren (www.NPLLL.nl). Voor de coördinatie en de uitvoering is samengewerkt met RBO en EVC Dienstencentrum.

Lees verder

Werkzoekenden kunnen via UWV subsidie aanvragen voor Ervaringscertificaat

Gepubliceerd: Donderdag 26 mei 2016 | Nieuwsberichten

Bent u werkzoekend en wilt u met behulp van EVC aantonen geschikt te zijn voor werk bij een toekomstige werkgever? Dan kunt u het komende anderhalf jaar via UWV subsidie aanvragen voor het EVC-traject. Het traject wordt dan volledig vergoed.

Lees verder

EVC Dienstencentrum nu ook erkend aanbieder van EVC-procedures in de bouw

Gepubliceerd: Donderdag 28 april 2016 | Nieuwsberichten

De erkenningen voor onze EVC-procedures zijn onlangs met 18 maanden verlengd. Ook zijn we nu erkend aanbieder voor twee nieuwe domeinen: 'Bouw en Infra' en 'Afbouw, hout en onderhoud'. Binnen deze twee nieuwe domeinen voeren we ruim 20 EVC-procedures uit.

Lees verder

EVC Dienstencentrum, RBO en OTIB voeren ECVET pilot uit bij installatiebedrijf ITN

Gepubliceerd: Donderdag 10 maart 2016 | Nieuwsberichten

De Europese onderwijs- en arbeidsmarkt kent sinds kort een nieuw systeem voor het erkennen van verworven competenties: ECVET. In Nederland wordt in verschillende pilots volop geëxperimenteerd met ECVET. EVC Dienstencentrum en RBO zijn dit jaar gestart met een ECVET-pilot bij installatiebedrijf ITN in Ede. Voor de uitvoering van de pilot wordt samengewerkt met OTIB, het O&O-fonds voor de installatiebranche. De pilots zijn een belangrijke stap in de implementatie van ECVET in Nederland.

Lees verder

Werkgevers in arbeidsmarktregio Groningen kunnen bijna 50% subsidie aanvragen voor EVC

Gepubliceerd: Donderdag 03 maart 2016 | Nieuwsberichten

Werkgevers in de arbeidsmarktregio Groningen kunnen nog steeds subsidie aanvragen vanuit het sectorplan ‘Groningen op Voorsprong’. Het sectorplan biedt een buitenkans om nu te investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Voor EVC-trajecten wordt bijna 50% van de kosten vergoed.

Lees verder

'Kantonrechters ontslaan bewindvoerders door strengere kwaliteitseisen': EVC biedt oplossing om alsnog aan eisen te voldoen!

Gepubliceerd: Maandag 25 januari 2016 | Nieuwsberichten

‘Kantonrechters ontslaan bewindvoerders door strengere kwaliteitseisen’. Dat kopte NU.nl gisteren naar aanleiding van een uitzending van De Monitor van KRO-NCRV. Per 1 april 2016 gelden nieuwe kwaliteitseisen voor beschermingsbewindvoerders. Bewindvoerders die hier niet aan voldoen, lopen het risico op ontslag. Kantonrechters verwachten echter dat 1 op de 10 bewindvoerders nog niet voldoet aan de strengere opleidingseisen. Voor deze bewindvoerders biedt EVC de beste oplossing om alsnog de vereiste kwalificatie te behalen.   

Lees verder

EVC Dienstencentrum in webportal sectorplan "Groningen op Voorsprong"

Gepubliceerd: Donderdag 28 mei 2015 | Nieuwsberichten

EVC Dienstencentrum is met een breed aanbod aan EVC-trajecten opgenomen in de webportal van het regionale sectorplan “Groningen op Voorsprong”. Via deze webportal, die sinds 4 mei online is, kunnen werkgevers in de provincie Groningen subsidie aanvragen voor het scholen van personeel. Van een EVC-traject wordt 47% van de traject- en verletkosten vergoed.

Lees verder

RBO vertelt op 30 november over EVC in RTL-programma ‘Ondernemerszaken'

Gepubliceerd: Maandag 24 november 2014 | Nieuwsberichten

Op zondag 30 november aanstaande is onze collega-organisatie RBO te zien in het televisieprogramma Ondernemerszaken van RTL. De uitzending staat in het teken van certificering en erkenning in het bedrijfsleven. Tineke Arends, directeur van RBO en EVC Dienstencentrum, en commercieel directeur Marieke Abbink geven uitleg over de voordelen van het Ervaringscertificaat (EVC).

Lees verder