Verzilvering

Het Ervaringscertificaat bevat een persoonlijk advies over mogelijke vervolgstappen. Als u voldoende onderdelen van de opleidingsstandaard beheerst, dan kunt u ervoor kiezen om uw certificaat te verzilveren in een mbo-diploma of vrijstellingen voor de opleiding. U hoeft dan geen volledige opleiding te volgen om een diploma te halen.

Aanvragen van diploma

Verzilvering van uw Ervaringcertificaat is geen onderdeel van de EVC-procedure. Als u het Ervaringscertificaat wilt verzilveren in een mbo-diploma of vrijstellingen, dan kunt u dit zelf aanvragen bij een ROC. De examencommissie van het ROC bepaalt of u in aanmerking komt voor een diploma of vrijstellingen. Wij adviseren u graag over een geschikte onderwijsinstelling waar u het certificaat ter verzilvering kunt aanbieden. Wij hebben met verschillende ROC's afspraken gemaakt over de verzilvering van onze certificaten.

Taal en rekenen

Als u met uw Ervaringscertificaat een mbo-diploma wilt aanvragen, dan moet u ook laten zien dat u een bepaald taal- en rekenniveau heeft. Daarvoor zult u een taal- en rekentoets moeten maken. Deze toetsen kunt u maken bij het ROC waar u uw Ervaringscertificaat laat verzilveren.

Maatwerk opleidingstraject

Uit uw Ervaringscertificaat blijkt mogelijk dat u nog enkele onderdelen van de opleiding moet volgen om het diploma te behalen. U kunt er dan voor kiezen om een verkort opleidingstraject te volgen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.