EVC Werkverantwoordelijke Installaties

InstallQ, Techniek Nederland (voorheen Uneto VNI), het Nationaal Kenniscentrum EVC en EVC Dienstencentrum hebben het initiatief genomen EVC te ontwikkelen voor de Werkverantwoordelijke installaties. Dit is de vervanger van het EVC traject voor Technisch beheerder dat voorheen door Kenteq werd aangeboden.

Waarom EVC Werkverantwoordelijke installaties?

Om erkend installateur te worden via InstallQ heeft u tenminste één vakbekwaam persoon fulltime in dienst. Aan dat vakbekwaam zijn, zijn een aantal eisen verbonden. Eén daarvan is dat deze persoon een diploma heeft. Heeft u een medewerker zonder dit diploma maar met veel praktische werkervaring in de installatiebranche? Die al enige jaren verantwoordelijk (technisch beheerder) is voor installatiewerkzaamheden? Of geldt dit voor uzelf? Dan is een EVC traject voor Werkverantwoordelijke in de domeinen waterinstallaties, gasinstallaties of elektrotechnische installaties de kortste weg om erkend installateur te worden!

Hoe werkt EVC Werkverantwoordelijke installaties?

EVC Werkverantwoordelijke werkt op dezelfde wijze als regulier EVC, de procedure vindt u hier. Belangrijk verschil is dat EVC Werkverantwoordelijke installaties een branche-erkenning is en deze dus niet verzilverd kan worden in een diploma bij een ROC. Dat is in dit geval ook niet nodig, na positieve afronding van het EVC traject kunt u bij InstallQ een erkenning als erkend installateur aanvragen.

Starten?

Wilt u een medewerker of uzelf aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Afbeelding Werkverantwoordelijke installaties