Ervaringsprofiel

Het Ervaringsprofiel (EVP) is een vereenvoudigde versie van het Ervaringscertificaat. Een Ervaringsprofiel bevat net als een Ervaringscertificaat een beschrijving van uw kennis, vaardigheden en ervaring. In een Ervaringsprofiel worden uw competenties echter niet beoordeeld door een vakinhoudelijke deskundige. U hoeft geen assessment af te leggen, waardoor de procedure korter is en de kosten lager zijn. 

Wat kunt u met een Ervaringsprofiel?

Een Ervaringsprofiel laat zien waar u op dit moment staat. Dit is een goed hulpmiddel als u wilt doorgroeien naar een andere functie of een passende vervolgopleiding wilt kiezen. Het Ervaringsprofiel is bovendien een goede aanvulling op uw CV en vergroot uw kansen bij het solliciteren. Tot slot is het Ervaringsprofiel een goed startpunt voor het behalen van een Ervaringscertificaat.

Hoe werkt een Ervaringsprofiel?

Net als voor een Ervaringscertificaat, maakt u voor het Ervaringsprofiel een portfolio aan. U vult het portfolio met bewijzen van uw kennis en ervaring. Hoe uw portfolio er precies uit komt te zien, hangt af van het type Ervaringsprofiel dat u kiest. EVC Dienstencentrum stelt op basis van het portfolio uw Ervaringsprofiel op. Hierin staat beschreven welke competenties u heeft en uit welke bewijzen dit blijkt.

Welk Ervaringsprofiel past bij u?

In het Ervaringsprofiel kunt een brede verzameling van uw werkervaring opnemen. In uw portfolio verzamelt u dan alle documenten die een goed beeld geven van uw kennis en vaardigheden. Wilt u weten welke kennis en ervaring u heeft opgedaan in een bepaalde beroepsrichting? Dan kunt u ervoor kiezen om uw competenties te vergelijken met de standaard van een mbo-beroepsopleiding of een branchestandaard. U verzamelt dan ook bewijsmateriaal voor deze beroepscompetenties.

Onze aanpak

In een uitgebreid intakegesprek bespreken wij met u welk loopbaandoel u voor ogen heeft en of EVP hiervoor de juiste manier is. Ook bepalen we samen met u welk type Ervaringsprofiel het meest geschikt is. Als wij denken dat EVP niet zinvol is, dan vertellen wij dat ook. Belangrijk is dat u met de juiste verwachtingen aan het traject begint!