Ervaringscertificaat

Met een Ervaringscertificaat heeft u een officieel bewijs in handen van uw kennis en vakmanschap. U weet zo precies wat u waard bent: voor uw werkgever of op de arbeidsmarkt. Een Ervaringscertificaat kan bovendien verzilverd worden in een diploma of vrijstellingen voor een opleiding.

Wat is een Ervaringscertificaat?

In een Ervaringscertificaat (EVC) worden in de praktijk geleerde competenties officieel erkend. Een vakdeskundige assessor vergelijkt uw competenties met een landelijk vastgestelde meetlat, meestal een mbo-opleidingsstandaard of branchestandaard. U vult hiervoor een portfolio met bewijzen van uw competenties. Daarnaast legt u een praktijkassessment af.

Wat kunt u met een Ervaringscertificaat?

Een Ervaringscertificaat maakt duidelijk hoe waardevol u bent als werknemer. De resultaten kunnen voor u en uw werkgever verrassend zijn, omdat u in de praktijk wellicht meer geleerd heeft dan u denkt. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen en waardering en wellicht tot nieuwe kansen bij uw werkgever. Het Ervaringscertificaat is daarnaast een zinvolle hulp bij het solliciteren. U heeft immers een officieel bewijs in handen van uw kennis en vaardigheden.

De kortste weg naar een diploma

Gedachte achter EVC is: wat je al kunt, hoef je niet meer te leren. Examencommissies mogen het Ervaringscertificaat daarom verzilveren in een diploma of vrijstellingen voor een beroepsopleiding (mbo of hbo). De opleidingstijd kan zo aanzienlijk verkort worden.

Onze aanpak

In een uitgebreid intakegesprek bespreken wij met u welk loopbaandoel u voor ogen heeft en of EVC hiervoor de juiste manier is. Ook bepalen we samen met u welk EVC-traject het meest geschikt is. Als wij denken dat EVC niet zinvol is, dan vertellen wij dat ook. Belangrijk is dat u met de juiste verwachtingen aan het traject begint.